Mulleners VastgoedViro
TrivioWillemsen Bike NationRabobank Centraal Zuid-LimburgBDORD4Parkhotel ValkenburgCCN SportswearBornWood 15Mengelers GroepLuijten AdvocatenDACT SafetyMeka Uniclean SupplyPro Cycle FitVakantiewereldKembitJacobs Milieu AdviesCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D VerhuurRestaurant El GrecoRanking HelmetsHalo WheelsSKS GermanyEnergy HRGlobal Cycling MovementsFuji BikesVittoriaWishboneHighlite InternationalRijmar Roermond
Alle sponsoren

Nieuws

Mooi (maar nat) Eifel-fietsweekeinde Afdeling Toer

maandag, 2 oktober 2017 om 19:41

In het weekeinde van 30 september en 1 oktober 2017 vond het jaarlijkse fietsweekend van de Toerafdeling van onze club plaats. Dit jaar had men ervoor gekozen om naar Gemünd (Dld.) in de Eifel te rijden. Alle voorbereidingen waren getroffen en uiteindelijk hadden 15 leden van de toerafdeling zich opgegeven om mee te gaan. Daaronder 2 sportieve vrouwen.

Men kan alles goed organiseren maar op het weer hebben wij 'gelukkig' nog geen invloed. Op zaterdag vertrok de groep in stromende regen voor een mooie tocht van 125 km. en 1900 hoogtemeters naar Gemünd. Ralph Vermeere had een mooie route uitgezet die ons via Epen – Eupen – Highway to Hell – Monschau – Schleiden naar Gemünd bracht.
I.v.m. slechte weer kozen 8 leden een kortere route terwijl 6 'die hards' in totaal 135 km reden. Koud, nat en verkleumd kwamen wij uiteindelijk aan in ons appartementencomplex.
Dit was een mooi en goed verzorgd complex. Nadat wij allen onder een warme douche hadden gestaan zijn wij heerlijk gaan eten in een restaurant en rond de klok van 23:00 uur kroop iedereen moe onder de wol.

Op zondag was er een uitstekend ontbijt geregeld bij de plaatselijke bakker en nadat de inwendige mens weer goed was gesterkt, vertrokken wij voor een tocht van 105 km. naar huis. Deze tocht was ook uitgezet door Ralph en leidde ons via Heimbach – Simmerath naar Landgraaf. Ook deze dag werden er weer 1200 hoogtemeters overwonnen. Moe maar voldaan arriveerden wij omstreeks 17:00 uur bij het Sport & Leisure Park.

Al met al kunnen wij als toerafdeling concluderen dat wij een super mooi en gezellig fietsweekend hebben gehad. Iedereen was er zeer over te spreken en ik wil bij deze Ralph Vermeere en Evert Berends danken voor het organiseren van dit weekend. Volgend jaar wordt er wederom een fietsweekend georganiseerd. Tenslotte willen wij het bestuur van TWC Maaslandster Zuid-Limburg bedanken voor het ter beschikking stellen van de bus.

tekst: Henry Schmetz

 

 


Nieuwsoverzicht