Mulleners VastgoedViro
TrivioWillemsen Bike NationRabobank Centraal Zuid-LimburgBDORD4Parkhotel ValkenburgCCN SportswearBornWood 15Mengelers GroepLuijten AdvocatenDACT SafetyMeka Uniclean SupplyPro Cycle FitVakantiewereldKembitJacobs Milieu AdviesCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D VerhuurRestaurant El GrecoRanking HelmetsHalo WheelsSKS GermanyEnergy HRGlobal Cycling MovementsFuji BikesVittoriaWishboneHighlite InternationalRijmar Roermond
Alle sponsoren

Nieuws

Winterplanning Afdeling Toer (vanaf zondag 12 november)

vrijdag, 10 november 2017 om 22:18

De winterperiode is weer begonnen en dat betekent dat de winterkleding en de eventuele winterfiets(en) weer van stal kunnen worden gehaald. De winterperiode start begin november en stopt eind februari 2018.

Indien de weersomstandigheden het toelaten, wordt er in het winterseizoen gewoon rustig doorgefietst op de racefiets of de mountainbike (duurtraining). Alle groepen zullen samen rijden. Voor wat betreft de (gemiddelde) snelheden, de te rijden routes en de ritafstanden zal er altijd rekening worden gehouden met de samenstelling van de groep. Aan het vertrek zal er wekelijks een 'ritcommisaris' worden aangesteld. Deze ritcommisaris zal de rit aansturen en ervoor zorgen dat alles vloeiend verloopt en dat er geen rare (verkeers)situaties ontstaan. Tevens zal hij / zij er op toezien dat iedereen het tempo kan bijbenen en tijdig ingrijpen daar waar dat nodig blijkt. Ook tijdens onze winterritten is het motto: 'samen uit, samen thuis'.

Leden die niet de gehele rit mee willen fietsen (i.v.m. bijvoorbeeld een mindere conditie) dienen de ritcommisaris een seintje te geven zodra ze de groep verlaten. In verband met het koude weer zal er in principe niet gepauzeerd worden. 

Wanneer er aan het vertrek blijkt dat de groep te groot is dan zal er opgesplitst worden. Het is, zeker met winterse omstandigheden, veel bladeren op de weg etc., veiliger om in 2 groepen van 10 personen te rijden dan in één groep van 20 personen. Hier dient iedereen begrip voor te hebben en er wordt verwacht dat iedereen zijn / haar medewerking verleend op het moment dat er opgesplitst gaat worden.

In het winterseizoen kunnen er ook aparte ritten op de mountainbike worden gereden. Hier kunnen in de What's App groepschat afspraken worden gemaakt. Nog geen lid van onze groepsapp? Stuur dan even een mailtje naar twcmaaslandster@outlook.com en je wordt zo snel mogelijk toegevoegd zodat je niets hoeft te missen van alle winteractie!

Er wordt elke zondagochtend vertrokken om 09:30 uur bij de hoofdingang van het Sport & Leisure Park te Landgraaf. Ook niet-leden zijn van harte welkom om eens vrijblijvend met ons mee te fietsen. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk!

 

 


Nieuwsoverzicht