Mulleners VastgoedViro
TrivioWillemsen Bike NationRabobank Centraal Zuid-LimburgBDORD4Parkhotel ValkenburgCCN SportswearBornWood 15Mengelers GroepLuijten AdvocatenDACT SafetyMeka Uniclean SupplyPro Cycle FitVakantiewereldKembitJacobs Milieu AdviesCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D VerhuurRestaurant El GrecoRanking HelmetsHalo WheelsSKS GermanyEnergy HRGlobal Cycling MovementsFuji BikesVittoriaWishboneHighlite InternationalRijmar Roermond
Alle sponsoren

Nieuws

BELANGRIJK NIEUWS BETREFFENDE BUITENLANDTOESTEMMING

vrijdag, 9 februari 2018 om 22:19

Beste leden van TWC Maaslandster Zuid-Limburg,

U zult ongetwijfeld via de Jaarlijkse Besluiten 2018 van de KNWU kennis hebben genomen van de wijzigingen rondom de 'Buitenland Toestemming' . De nieuwe procedure heeft ook in het consul overleg voor de nodige discussie gezorgd. Mijn collega van het district Zuid Oost, Albert van Maasakkers, heeft e.e.a. verduidelijkt en vanuit het uniebureau heeft Henk van Beusekom een stroomschema gemaakt.

Graag stuur ik u hierbij het stroomschema en een tekstuele toelichting toe. Aan de hand van dit schema kunt u snel zien óf en wanneer er een buitenland toestemming moet worden aangevraagd. De in het schema genoemde elektronische aanvraagformulieren zijn op dit moment nog niet downloadbaar op de KNWU-site (vergelijkbaar met de aanvragen voor het veldrijden in het buitenland).

Naar verwachting zullen deze elektronische aanvraagformulieren binnenkort beschikbaar komen. Tot die tijd kunt u gewoon bij mij (bij voorkeur via de secretaris van uw vereniging) nog de toestemmingsbrieven buitenland per email aanvragen. Op dit moment heb ik al een groot aantal collectieve aanvragen mogen ontvangen, dat wil zeggen op verenigingsniveau. De afgelopen jaren werden de toestemmingen ook voor het gehele jaar afgegeven i.v.m eenvoud en terugdringen administratieve last.

De consuls hebben afgesproken dat het jaarlijks afgeven van dispensatie niet meer gebeurd, e.e.a. ook ivm de nieuwe vereenvoudigde digitale procedure. Mochten er naar aanleiding van deze mail of de bijlagen nog vragen zijn dan ben ik graag bereid deze te beantwoorden.

Graag vertrouw ik u hiermee van dienst te zijn geweest.


Vriendelijke groet,

Jack Theunissen 
Consul KNWU Limburg

 

 


Nieuwsoverzicht