Mulleners VastgoedViro
TrivioWillemsen Bike NationRabobank Centraal Zuid-LimburgBDORD4Parkhotel ValkenburgCCN SportswearBornWood 15Mengelers GroepLuijten AdvocatenDACT SafetyMeka Uniclean SupplyPro Cycle FitVakantiewereldKembitJacobs Milieu AdviesCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D VerhuurRestaurant El GrecoRanking HelmetsHalo WheelsSKS GermanyEnergy HRGlobal Cycling MovementsFuji BikesVittoriaWishboneHighlite InternationalRijmar Roermond
Alle sponsoren

Nieuws

3 Limburgse leeuwen aan de start in de Omloop Noord West Overijssel

zondag, 8 april 2018 om 20:39

Voor Lars Zoomers, Jochem Widdershoven en Niels Luiten was het zaterdagochtend al vroeg opstaan want om 10.00 uur was er ploegbespreking in Genemuiden. Een autorit van 230 kilometer was hier voor nodig, maar dat mocht de pret niet drukken. De 3 mannen waren namens het STDC geselecteerd om met de Limburg cycling selectie/District Limburg deel te nemen aan de 46e Omloop van NW Overijssel.

Nadat Ploegleider Sjors Salentijn de tactiek voor de wedstrijd met de 3 mannen had besproken kregen ze vervolgens het mooie Limburgse Wielertenue overhandigd. Het wielershirt met De Limburgse Leeuw op de borst en rug stond de mannen heel goed, getuige de foto. Om 12.00 uur klonk het startschot en de weergoden waren gunstig alleen de wind die een kracht had van 3 a 4 Beaufort zou wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Nadat de renners geneutraliseerd Genemuiden uitreden barste het geweld los en gingen 156 renners vol gas om 62 kilometer polderlandschap te bedwingen. Lars, Niels en Jochem konden het peloton goed bijhouden en met de wind in de rug ging het al snel tegen de 50 kilometer per uur. Na 20 kilometer was Niels betrokken bij een valpartij en moest met een scheef stuur in de achtervolging. Hij sprong van groepje naar groepje uiteindelijk wist hij de koers uit te rijden en eindigde als 66ste. Lars en Jochem hielden goed stand in het peloton. De vele valpartijen die op de slechte klinkerwegen door de vele kuilen en zachte bermen bleef hun gelukkig bespaard. Jochem had aan het einde van de rit nog genoeg over en wist een hele mooie eindspurt er uit te persen wat resulteerde in een mooie 38ste plaats. Lars eindigde net achter Niels op een 67ste plaats. Een mooi resultaat waar onze 3 Limburgse leeuwen trots op mogen zijn, zeker omdat er meer dan 70 uitvallers waren in deze hele zware koers.

En toen ook nog koersen in Nandrin...

Jochem en Niels hadden de smaak dit weekend te pakken en reden nadat ze zaterdag al veel hadden gegeven vervolgens zondag weer in Nandrin. Een koers in de Belgische Ardennen vlak achter Luik, waar 12 ronden van 4,5 kilometer met het nodige klimwerk verreden moesten worden. Ze wisten natuurlijk niet of de benen vandaag ook hun werk konden leveren, maar de warming up voelde voor beide mannen goed. Direct na de eerste bocht ging het omhoog, een klim van ongeveer 1 kilometer. Beide mannen konden het tempo prima bijhouden en lieten zich vandaag ook weer goed van voren zien. Voor de toeschouwers waren het eindelijk eens betere weersomstandigheden de zon liet zich volop zien en de temperaturen logen er niet om. Met dik 24 graden konden de renners het nodige vocht gebruiken en de nodige bidons met water moesten worden aangegeven. In de vierde ronde was er een ontsnapping van 4 renners en het peloton moest in de achtervolging. Jochem en Niels lieten zich hier ook weer goed van voren zien. Er werd stevig doorgereden en met nog 4 ronden te gaan brak het peloton in de afdaling en gingen er 5 renners vandoor en besloten de achtervolging op de kopgroep in te zetten. Niels besloot niet veel later om op de beklimming in de aanval te gaan en wist 3 ronden uit handen van het peloton te blijven en eindigde op een 10de plaats. Jochem perste er nog een mooie peloton spurt uit en eindigde als 16de.

Een mooi resultaat waar beide mannen trots op mogen zijn.

tekst: Frans Luiten

 

 


Nieuwsoverzicht