Parkhotel ValkenburgViro
Luna RossaAlbert Heijn XL BrusselsepoortBioracerD&D VerhuurTeam Jumbo-Visma AcademyBorn SportGroenLeven B.V.ABLOCQ-RoofClips Cycling Mallorca
Alle sponsoren

Nieuws

In the spotlight: Brenda en Jennifer Schrooten (Kunstwielrijden)

vrijdag, 10 oktober 2014 om 21:44

In de rubriek ‘In the spotlight’ stellen we elke maand een paar vragen aan één (of meerdere) van onze leden. Deze maand kunt u kennis maken met de zusjes Brenda Schrooten (21) en Jennifer Schrooten (24) uit Sittard . Brenda en Jennifer beoefenen de relatief onbekende sport kunstwielrijden in het tenue van TWC Maaslandster Zuid-Limburg. In het dagelijks leven volgt Jennifer een opleiding tot chemisch laborant en Brenda combineert haar werk met een cursus boekhouden.

Hoe zijn jullie met de sport kunstwielrijden in aanraking gekomen?
Onze moeder Marina Hochstetter heeft deze sport vroeger in Duitsland beoefend. Toen Jennifer de leeftijd had om een sport te kiezen, kwam moeder met het idee om eens bij het Kunstwielrijden te gaan kijken. Ze was nog net te klein om aan de trappers te komen, maar in de auto naar huis zei ze tegen moeder dat ze niet meer bij een andere sport hoefde te kijken. Dit was de sport die ze wilde doen. Haar moeder werd tegelijkertijd haar trainster. Brenda was toentertijd te klein voor op de fiets, maar ging wel altijd mee naar trainingen en wedstrijden. Ze is er zo te zeggen een beetje mee opgegroeid. Op het moment dat ze thuis zonder zijwieltjes kon rijden, was de overstap naar een kunstfiets snel gemaakt! Inmiddels beoefenen we deze mooie en bijzondere sport al 16 jaar (Brenda) en 19 jaar (Jennifer).

Wat is het allermooiste en uitdagendste aan jullie sport?
Als we naar wedstrijden gaan, zie je andere sporters die hun oefeningen op andere manieren doen of je ziet ze oefeningen doen die jij ook graag zou willen kunnen. Dat is voor ons motivatie om dat in de training ook eens te proberen en onder de knie te krijgen. Het allermooiste gevoel is dan wanneer je een nieuwe oefening op een groot podium kunt laten zien.

Zijn er bepaalde disciplines in jullie sport waarin jullie gespecialiseerd zijn?
Wij rijden in de categorie Solo Vrouwen. Sinds 2013 rijden we ook samen in de categorie Duet Vrouwen. Met name Brenda heeft in deze laatsgenoemde categorie iets meer ervaring omdat zij van 2004 tot en met 2012 hierin reed met haar voormalige partner Kelly Raadschelders.

Hoe vaak en waar trainen jullie?
Momenteel trainen wij twee keer per week in een gymzaal van een basisschool in Sittard.

Wat zijn de resultaten waar jullie het meest trots op zijn?
Brenda behaalde, samen met Kelly Raadschelders, tijdens het Europees Kampioenschap van 2011 een 5e plek op de discipline Duet Meisjes Junioren. In de categorie Duet Vrouwen hebben we onlangs een persoonlijk record van 51,75 punten behaald. Dit is tevens een onofficieel Nederlands record. Vanaf 2009 heeft Jennifer maar liefst 4 Nederlandse titels behaald en ze werd 11e tijdens het Wereldkampioenschap in Portugal in 2009.

Wat zijn jullie sportieve doelstellingen?
Er zijn nog een aantal oefeningen die we graag onder de knie willen krijgen. Voor Brenda is dat op het zadel staan, iets wat Jennifer al beheerst. Voor Jennifer is dat om tijdens het rijden van het zadel naar het stuur te springen. Ook is ons doel om onze persoonlijke records, zowel individueel als duet, steeds weer te verbeteren. Het ultieme doel is een top-10 klassering tijdens een wereldkampioenschap.

Zijn er nog andere zaken die jullie met ons zouden willen delen?
Sinds een paar maanden hebben wij 2 nieuwe sporters binnen onze afdeling Kunstwielrijden. Zij (Stephanie en Nicolle Hoofwijk) zijn ook lid van TWC Maaslandster Zuid-Limburg. Wij willen onze sport meer en meer laten zien en meer bekendheid geven in Nederland. Mochten er kinderen zijn die deze geweldige sport eens willen uitproberen, dan zijn ze altijd van harte welkom om eens een training van ons bij te wonen. We hebben ook een Facebook pagina waar we verslag doen van recente gebeurtenissen en vooruit kijken op aankomende evenementen. Ook zijn hier veel (wedstrijd)foto’s van ons te vinden!


Het bestuur van TWC Maaslandster Zuid-Limburg is er enorm trots op om deze twee kanjers binnen de gelederen van de vereniging te hebben en is ervan overtuigd dat, mede door hun enthousiasme en goede ambassadeurswerk, steeds meer en meer mensen bekend zullen raken met deze fantastische sport.

Wilt u meer informatie over het Kunstwielrijden? Aarzelt u dan niet en neem gerust contact op met het bestuur van TWC Maaslandster Zuid-Limburg. Wij brengen u graag met Brenda en Jennifer in contact.

 

 


Nieuwsoverzicht