Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurTrivioRD4Mengelers GroepMeka Uniclean SupplyCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Nieuwelingen- en Juniorenteam pakt eerste podiumplaatsen 2018

maandag, 5 februari 2018 om 11:29

Op zowel zondag 28 januari als zondag 4 februari jl. stonden op de veilige wieleromgeving Herungerberg te Venlo de eerste trainingswedstrijden op het programma. Een mooie graadmeter om te zien hoe de renners de winter zijn uitgekomen en te bezien waar de renners de komende periode nog aan moeten schaven voor de echte wedstrijden starten. Doordat veel van onze renners het afgelopen winterseizoen zeer actief waren in het veld, zaten er ook veel momenteel in de rustperiode. Hierdoor stonden alleen onze Nieuwelingen Jochem Widdershoven en Niels Luiten, en Junior Maxime Vercauteren aan de start. Ondanks deze onder tal situatie wisten onze mannen flink van voren te laten zien. Mede door flink wat demarrages van onze mannen, werd de neutrale toeschouwer een mooie en spannende koers voorgeschoteld.

Het was goed om te zien dat Maxime zijn 1e koersen van zijn leven heel makkelijk doorstond. Ook zijn lef in de sprint was opmerkelijk. Hij liet zich niet zo maar aan de kant duwen en zocht elk gaatje op, zodat hij zich naar mooie podiumplaatsen kon rijden.

Jochem werd in de eerste trainingsrit 3e. In de tweede trainingsrit werd hij op 5 cm. geklopt, zodat hij naar de 2e plaats werd verwezen. Een mooie stijgende lijn en een bevestiging van een goede winter met veel trainingen. Maxime werd in zijn allereerste wedstrijd meteen 3e. In zijn 2e wedstrijd wist hij nog een plaatsje te winnen en werd hij mooi 2e. Zichtbaar is dat in Maxime een goede renner schuil gaat met potentie. Niels was flink ziek geweest, dus hij beperkte zich tot het meerijden van de koers, zodat hij toch wat snelheid op deed. Ook dat is verstandig in deze tijd van het jaar.

De eerste positieve stappen van het Nieuwelingen- en Juniorenteam 2018 zijn gezet en biedt veel hoop voor het wielerseizoen 2018. 

 

 


Nieuwsoverzicht