Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurTrivioRD4Mengelers GroepMeka Uniclean SupplyCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Nieuwelingen en Junioren laten zich zien in Kleeberg Classic (5 mei)

maandag, 7 mei 2018 om 18:32

In het zonovergoten Mechelen was het op 5 mei 2018 voor de toeschouwers genieten op de flanken van de Kleeberg. Voor de renners golden echter andere gevoelens, want zij moesten volle bak strijden tijdens de Kleeberg Classic. Onze mannen hadden er ook vandaag weer super veel zin in om de strijd aan te gaan met de top van Nederland, België en Duitsland.

Bij de Nieuwelingen stonden Bram en Frans Ledoux, Jochem Widdershoven, Romano Haan, Dylano Smit, Twan Ramakers, Dann Gobbels en Glenn van der Leij aan de start. Met een peloton van 100 renners mochten zij over een koers van ca. 1,5 uur maar liefst 19 keer de Kleeberg op knallen. Zoals te verwachten werd de koers een ware afvalrace en veldslag. Meteen vanaf het begin werd er snoeihard gereden en wisten met name Frans, Jochem en Dann zich continu bij de 1e 20 renners van de koers te manifesteren. Echt klasse in dit geweld. Ook Romano, Dylano, Twan, Bram en Glenn wisten het maximale uit zich zelf te halen en hebben alles uit de kast gehaald om zo lang mogelijk mee te strijden. Helaas werden zij vroegtijdig uit koers gehaald. Dann, Frans en Jochem bleven echter meestrijden voor de overwinning en met het in gaan van de een na laatste ronde was het Jochem die flink aan de boom ging schudden. Dit resulteerde in een verdere uitdunning van de kopgroep tot 21 renners, waaruit uiteindelijk niemand zich kon los maken. In een zinderende eindsprint wist Jochem 10e, Frans 16e en Dann 17e te worden. Een SUPER resultaat, waar zij trots op mogen zijn.

Bij de Junioren stonden Maxime Vercauteren en Rémon Delnoije aan de start. Zij hadden vandaag een tijdrit en een wegwedstrijd op het programma staan. Er stond vandaag dan ook de nationale en internationale top aan de start, dus onze mannen waren gewaarschuwd. In de tijdrit wist Maxime een puike tijd neer te zetten en werd hiermee 42e. Rémon deed het iets minder en werd uiteindelijk 56e. In de wegwedstrijd had Maxime de pech dat hij helemaal achterin moest starten. Dit geeft meteen zo’n achterstand dat het vrezen was dat hij na 1 ronde van de 23 misschien al de koers zou moeten verlaten. Maxime liet zich echter niet uit het veld slaan en wist op imponerende wijze aansluiting te krijgen en te houden met het voort razende voorste gedeelte van het peloton. Rémon zat wel meteen goed voorin het peloton, maar had vandaag helaas niet de benen waardoor hij na ca. 6 ronden de wedstrijd staakte. Maxime bleef echter volharden, maar moest na ca. 8 ronden zijn inspanningen van de start van de wedstrijd bekopen. Hij moest het peloton dan ook laten gaan, maar bleef in een sterke groep de Kleeberg opvliegen. Helaas werd Maxime 7 ronden voor het einde uit koers gehaald. Met een goede 40e plek kan Maxime terugkijken op een dijk van een wedstrijd, waarin duidelijk werd dat hij elke week progressie maakt.

 

 


Nieuwsoverzicht