Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurTrivioRD4Mengelers GroepMeka Uniclean SupplyCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Nieuweling Niels Luiten 4e op DK District Zuid (21 mei)

maandag, 21 mei 2018 om 20:42

Op 21 mei 2018 stond voor zowel de Nieuwelingen als de Junioren het District Kampioenschap District Zuid op het programma. In het dorpje Mierlo mochten onze renners los gaan op een parcours van 5 km, dat niet al te selectief was. Alleen de nodige bochten, smalle wegen en strakke wind konden enige invloed hebben op de wedstrijd. 

Bij de Nieuwelingen stonden Jochem Widdershoven, Niels Luiten, Dann Gobbels, Bram en Frans Ledoux en Romano Haan met nog 69 andere renners aan de start voor een koers over 50 km. Ondanks de nodige uitvalspogingen van onze mannen brak de koers maar niet open en werd afgestevend op een massasprint. In de laatste kilometers wisten echter 2 renners en daarna nog eens 4 renners nog los te komen van het peloton. In het groepje van 4 renners, zat in ieder geval onze klasbak Niels. Met een ultieme jump wist hij zijn wiel als 4e over de finishlijn te drukken. Na zijn 4e plaats in Othee afgelopen zaterdag, was deze klassering weer net naast het podium. Echt super jammer, want Niels zit er klasse op en verdient zeker deze podiumplaats. Frans, Dann en Jochem wisten zich na een gedegen koers te klasseren als resp. 16e, 17e en 18e. Romano en Bram haalden de eindstreep niet, maar werden als resp. 63e en 74e geklasseerd.

Bij de Junioren gingen Maxime Vercauteren en Rémon Delnoije de strijd aan met 44 anders Junioren voor een koers over 65 km. Onze Junioren waren door onze ploegleider Boy Sanders het veld in gestuurd om na 2 ronden de koers hard te gaan maken. Deze opdracht werd dusdanig goed ten uitvoer gebracht door Maxime en Rémon dat dit voor de andere renners ook het startsein was om de gaskraan helemaal open te draaien. Deze ontwikkeling kostte onze mannen echter helaas de kop, waardoor zij al snel vele renners moesten laten gaan en na enige tijd de koers moesten verlaten. Maxime en Rémon werden uiteindelijk als resp. 39e en 41e geklasseerd. Beide renners waren uiteraard erg teleurgesteld, maar ook dit hoort bij de wielersport. Door dit te doen en uit te proberen, word je beter, leer je jezelf beter kennen en kun je gebruiken in de komende koersen. Zowel Rémon als Maxime zijn in ieder geval in goede vorm en dat gaat er de komende wedstrijden, tezamen met Lars Wijnands, zeker uitkomen.

 

 


Nieuwsoverzicht