Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurTrivioRD4Mengelers GroepMeka Uniclean SupplyCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

MULLENERS VASTGOED CYCLING TOUR (ZONDAG 17 JUNI)

maandag, 28 mei 2018 om 19:46

Op Zondag 17 juni 2018 wordt in Buchten voor de tiende keer de weg vrijgemaakt voor de Mulleners Vastgoed Cycling Tour. Al jaren komen vele recreanten af op deze toertocht die een heel ander karakter heeft dan de andere toertochten zoals bijvoorbeeld Limburgs Mooiste, de toerversie van de Amstel Gold Race en de Grenslandklassieker, allemaal tochten die afgelopen weken op de kalender stonden.

Ofschoon deze toertocht geen koers is, zelfs verre van, benadert de Mulleners Vastgoed Cycling Tour daarentegen wel veel meer het gevoel van een wielerkoers: je fietst immers in een groot gesloten peloton op een (deel van het) parcours waarop de ‘echte professionals’ twee dagen eerder de strijd aanbinden. Ervaring leert dat ook toerfietsers wel eens de neiging hebben zich coureur te wanen, maar op het moment dat zich dat dreigt te manifesteren, is er een zeer ervaren voorrijdersgroep die dit soort gedrag direct beteugelt. De organisatie realiseert zich dat er vele goed getrainde fietsers naar Buchten komen, maar gunt ook de recreanten die wat minder tijd en mogelijkheden hebben om hard te trainen om met een goed gevoel de tocht te kunnen uitrijden. En het belangrijkste element, veiligheid, staat altijd voorop.

Ook dit jaar is deelname aan de Mulleners Vastgoed Cycling Tour weer gratis, maar aan de deelnemers wordt wel gevraagd om spontaan een bijdrage te doen voor een goed doel: bij de start en/of finish kunnen de deelnemers een gift doen in een speciale box. De bijdrage gaat naar PURE!, een organisatie die zich richt op het vergroten van toekomstkansen voor kinderen, jongeren en moeders in Cambodja door middel van gratis onderwijs en vakopleidingen. Knoop gerust eens een gesprek aan met initiatiefneemster Joyce Mulleners en je zult snel overtuigd zijn van de noodzaak van dit soort werk.

Ons advies is wederom: maak er gezamenlijk een mooie sportieve tocht van. Geniet van de mooie omgeving, maar sta bij de start en/of de terugkomst ook even stil bij de medemens die het minder goed gaat. Al is het een kleine geste, het effect zal op een andere plek grandioos zijn. Dat maakt de Mulleners Vastgoed Cycling Tour zo bijzonder.

Natuurlijk is na afloop iedereen welkom om over de belevenissen onderweg gezellig na te praten in de feesttent op de Markt tijdens het ouderwets Frühshoppen met de Batseklatsers of bij lekker weer op het terras bij de tent.

De start van de Mulleners Vastgoed Cycling Tour is om 09:00 uur op de Markt in Buchten en de rit telt 75 kilometers. Bezoek de website van Wielercomité Buchten voor meer informatie.

Wij hopen dat een groot aantal leden van onze vereniging aanwezig zal zijn zodat we er met zijn allen een prachtig wielerfeest van kunnen maken!

Bestuur TWC Maaslandster Zuid-Limburg

 

 


Nieuwsoverzicht