Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurTrivioRD4Mengelers GroepMeka Uniclean SupplyCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Kort verslag Alpenreis 2018 Afdeling Toer

dinsdag, 3 juli 2018 om 20:47

Op Zondag 17 juni vertrokken 15 mensen van onze Afdeling Toer naar Chalet Les Petit Sources in Le Vert, Bourg d'Oisans. Na een lange autorit werden 's-middags door enkele fanatiekelingen de eerste kilometers al afgelegd, terwijl de organisatoren Evert Berends en Ralph Vermeere zich over het eten ontfermden. Dit deden zij alle dagen op een meer dan voortreffelijke manier. De eerste dag stond de beklimming van La Berarde op het programma gevolgd door de Col Auris.

Gedurende de week werden ook nog onder andere Alp d'Huez, Col de Sarenne, de kuitenbijter Col de Parquetout, Col du Solude, Pas de la Confession en Col d'Ordon bedwongen. De afdaling van laatsgenoemde col werd gefilmd (klik hier).

Hoogtepunt was de vrijdag, deze dag werd door 9 mannen en vrouwen de route van de Marmotte gefietst. Onder begeleiding van een super enthousiast team, bestaande uit Lisanne, Evert en Jorn, werden de renners begeleid over Col du Glandon met de afdaling via de Col de la Croix de Fer, Col du Telegraphe, Col de Galibier en de Alp d'Huez. Alle renners hebben de monsterrit  van uiteindelijk meer dan 190 km. en 5000 hoogtemeters voltooid en 's-avonds werd onder genot van een barbeque en een drankje de tocht nog eens herbeleefd. Naar mate de voorraad lege wijnflessen groter werd, werden de verhalen sterker en nog heroischer...

Zondag was de terugreis naar Nederland en konden alle renners met een zeer tevreden gevoel terugkijken op de zeer geslaagde fietstrip Bourg d'Oisans 2018.

Klik hier voor de volledige fotoreportage.

 

 


Nieuwsoverzicht