Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurTrivioRD4Mengelers GroepMeka Uniclean SupplyCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Dann, Jochem en Niels laten zich zien in Kerkom (15 augustus)

maandag, 20 augustus 2018 om 20:14

Woensdag 15 augustus stond Kerkom op het programma voor Dann, Jochem en Niels. Na verkenning bleek het een zwaar rondje met heuvels en enkele kasseienstroken en er stond nogal een stevige wind. Aan de start stonden 40 renners die er allemaal zin in hadden om 9 ronden van 6,7 km volle bak te gaan koersen.

Nadat de wedstrijd werd vrijgegeven ging de gashandel direct open. Er waren direct vanaf begin vele aanvallen waarbij er altijd wel een van onze mannen mee zat in de aanval. Met nog iets meer dan 5 rondes ontstond er een kopgroep van 4 renners waar onze renner Niels zich ook tussen had genesteld. Door het goede afstop werk van Jochem en Dann pakte zij bijna een minuut op het flink uitgedunde peloton.

Het leek er op dat ze het gingen redden. Dit veranderde echter met nog maar 2 rondes te gaan. Het peloton besloot flink gas te gaan geven en reed met dik 52 km/u naar de kop van de wedstrijd en samenvoeging was een feit. Hierdoor was het met nog 1 ronde te gaan over voor de 4 koplopers. Daarna besloot 1 renner alsnog weg te springen dus was het sprinten voor de 2 de plaats voor onze leden. Door het op het lint trekken van Dann op de kasseien konden Jochem en Niels zich goed positioneren. Jochem ging als eerste de laatste bocht door waarna achter hem een renner viel. Jochem won de peloton sprint, Niels die als 4de door de laatste bocht ging sprintte nog naar een mooie derde plaats.

Dann, ondanks zijn harde rijden in de laatste km, werd nog knap tiende. Uiteindelijk een super resultaat van onze 3 Maaslandsterren waarbij er zeer goed teamwerk is verricht dat uiteindelijk beloond werd met 2 podiumplaatsen. Dit belooft nog veel voor de komende wedstrijden.

 

 


Nieuwsoverzicht