Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurRD4Albert Heijn XL BrusselsepoortEnervitLuna RossaCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Teambuilding Nieuwelingen en Junioren

maandag, 6 mei 2019 om 15:26

Op vrijdag 3 mei jongstleden stond de eerste teambuildingsactiviteit voor de Nieuwelingen en Junioren op het programma. Tijdens de eerste bijeenkomst in de winter werd er al gesproken over een geschikte activiteit; Yoga? Paintballen? Pilates? Nee er werd uiteindelijk toch (bijna) unaniem besloten om te gaan karten!

Rond de klok van 5 uur werd er verzameld bij de outdoor kartbaan in Vaals, uit het feit dat iedereen ruim op tijd aanwezig was kan wel worden opgemaakt dat iedereen ernaar uitkeek om eens een keer de strijd met elkaar aan te gaan in de kart. 
Uit de eerste heat kon wel worden opgemaakt dat de een net iets meer ervaring met karten had dan de ander, een aantal “coureurs” hebben namelijk meer tijd naast de baan gestaan. Deze heat werd verdienstelijk gewonnen door ploegleider Boy, hij wist zijn hoeveelheid spiermassa te compenseren met een uitstekende racestrategie gecombineerd met een openstaande DRS in de laatste ronde, Maarten en Dylan vergezelden hem op het podium.

Natuurlijk was er na afloop van de 1e ronde genoeg stof ter discussie, quotes zoals; “Waarom reed je mij van de baan?!” “Jouw kart gaat veel harder” “Moet je eigenlijk remmen?” “Jij reed recht de banden in of niet?” “Dat ding slipt als een gek in de bocht!” passeerden de revue. Na deze korte pauze, waarin de stroopwafels, appelkoeken en flesjes drinken, gretig aftrek vonden was het alweer snel tijd voor de 2e ronde.  Uiteraard had iedereen vertrouwen getankt uit de eerste heat en dacht iedereen wel “even” de snelste ronde neer te zetten…. er werd dan ook fanatiek gestart. Er ontpopte zich meerdere leuke battles waarbij de grens meerdere keren werd opgezocht en ook een aantal keer werd overschreden. In een van de laatste rondes was er nog een crash a la Verstappen vs Ricciardo na start/finish, deze actie leverde de nodige hilariteit op en naar het schijnt vieze schoenen voor de hoofdrolspelers.

Het was uiteindelijk Jesper die de snelste tijd liet noteren, als crosser weet hij natuurlijk als geen ander hoe hij een bocht moet aansnijden…., gewezen autokenner Romano legde beslag op de 2e plaats en de lichtste van het stel Väös zette de 3e tijd neer. Er was echter nog een opmerkelijke piloot in de uitslag te vinden, namelijk de enige echte “Styby” oftewel Bram Beenkens, helaas wist hij zijn succes in het voorjaar geen vervolg te geven op de kartbaan.

Na het maken van een leuke teamfoto en wat discussie over de uitslag werden de renners 1 voor 1 weer opgepikt. We kunnen als begeleidingsteam terugkijken op een geslaagde avond met een gezellige groep nieuwelingen en junioren, de opgedane teamspirit zal ook zeker in de wedstrijden van pas gaan komen!

 

 


Nieuwsoverzicht