Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurRD4Albert Heijn XL BrusselsepoortEnervitLuna RossaCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Luuk van Helden pakt tweede overwinning in het veld

maandag, 11 november 2019 om 20:23

 Dit weekend waren er weer een aantal van onze crossers actief op 2 plaatsen. Op zaterdag 9 november waren Colin, Rémon, Dylan en Albert actief in Rijkevorsel in België.
Colin wist bij de eerste jaar nieuwelingen (hij moest op de laatste rij starten) in een veld van 52 renners naar de 9e plek te rijden op een parcours dat zeer technisch was en het uiterste van de stuurmanskunst vergt en waar passeren moeilijk is.
Bij de beloften en elite stonden 62 renners uit diverse landen aan het vertrek ook daar stonden onze renners Dylan en Rémon ver van achteren bij de start. Rémon werd uiteindelijk na een uur koers 24e en Dylan 33 op zoals gezegd een zeer technisch en moeilijk parcours, ze hebben een meer dan goede wedstrijd gereden.
Bij de Masters D werd Albert van der Leeuw 10e. Hij was minder tevreden met zijn prestatie.

Zondag was het te doen op het zware parcours van Schweiberg Mechelen, daar was een wedstrijd voor de Tomas Cycles Cup. Zoals gezegd in de kop wist Luuk van Helden voor de 2e keer te winnen in korte tijd, bij de categorie beloften, elite en amateurs. In dezelfde categorie wist Bjorn v.d. Kuijt naar 14e plek te rijden. Schweiberg is een parcours met een zware klim en een technische afdaling.
Bij de nieuwelingen junioren werd Romano Haan 7e en Dan Gobbels 9e mooie prestaties zeker gezien het parcours.
Bij de jeugd 3 wisten Jip Franken 12e en Jasper Simons 17e mooie ereplaatsen te bereiken.

Maandag de 11 van de 11 nationale feestdag in Belgie zijn er nog op een paar plaatsen een cross en komend weekend is er weer startgelegenheid op diverse plekken in Nederland en België.
En iedere dinsdag van 19.00 – 20.30u organiseren we een cross training bij de velden van vv Schaesberg en de BMX baan op een verlicht parcours van ca 1,5 km, dit is zowel voor leden van de Maaslandster maar ook voor andere mensen die beter willen worden in het rijden met hun crossfiets of mountainbike.

Op de foto Luuk van Helden op het podium gemaakt door Theo Gelissen.

 

 


Nieuwsoverzicht