Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurRD4Albert Heijn XL BrusselsepoortEnervitLuna RossaCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Samenwerking Nieuwelingen en Junioren met Cyclingteam Limburg

maandag, 18 november 2019 om 22:39

 Landgraaf, 18 November – TWC Maaslandster Zuid-Limburg en Cycling Team Limburg gaan in 2020 intensief samenwerken op het gebied van de nieuwelingen en junioren.
Het initiatief streeft naar een beter wedstrijdprogramma voor renners van beide verenigingen en uitwisseling van kennis. Boy Sanders (TWC Maaslandster) laat alvast weten verguld te zijn met deze nieuwe samenwerking voor 2020. “Deze samenwerking laat zien dat wij als Limburgse clubs een gemeenschappelijk doel hebben en dat is het opleiden van renners en daarbij hoort een gedegen programma, wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij de renners een prachtig klassiekerprogramma kunnen voorschotelen met mooie wedstrijden in de Benelux”, zegt Boy Sanders. “Ik deel deze mening en denk daarnaast dat de renners elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen en wij als begeleidingsteam ook nog veel van elkaar kunnen leren”, zegt Eric Douven (Cycling Team Limburg).

Over Cycling Team Limburg
Na de fusie van de wedstrijdafdeling van TWC Noord Limburg, MTB Baarlo en Wielerclub Midden Limburg willen wij als CTL ook verder groeien wat betreft het wedstrijdaanbod van de nieuwelingen en junioren. Daarom zijn wij verheugd met de samenwerking met TWC Maaslandster. De meeste renners kennen elkaar al en willen graag met en voor elkaar mooie koersen gaan rijden. Ook kunnen we als begeleiding elkaar aanvullen met onze kennis van de wielersport. Door gezamenlijke trainingen te gaan organiseren zullen wij in staat zijn om de individuele sterke punten te herkennen en te gebruiken. Samen met de renners gaan we er een mooi en uitdagend seizoen van maken.

Over TWC Maaslandster Zuid-Limburg
Het nieuwelingen- & juniorenteam van TWC Maaslandster Z-L zal aankomend jaar bestaan uit 6 nieuwelingen en 8 junioren en zal met grote ambities aan wielerseizoen 2020 beginnen. “Na een succesvol seizoen, waarbij veel van onze renners grote stappen hebben gemaakt, is het mooi om te zien dat zij ons trouw blijven en samen willen doorgroeien in 2020”, aldus Boy Sanders. “Daar onze renners zich zo sterk ontwikkeld hebben, is het zaak om ze aankomend jaar weer opnieuw te stimuleren en daarbij hoort het rijden van nationale en internationale klassiekers en draagt deze samenwerking stevig aan bij”, zegt Stan Bertram. Daarnaast zullen twee buitenlandse renners de overstap maken naar TWC Maaslandster Z-L in 2020, “Zowel een Amerikaanse renner alsook een Australische renner zullen ons juniorenteam komen versterken en hun ervaringen delen met de renners van het combinatieteam TWC Maaslandster Z-L en Cycling Team Limburg”.

 

 


Nieuwsoverzicht