Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurRD4Albert Heijn XL BrusselsepoortEnervitLuna RossaCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Weer podiumplekken voor Maaslandster.

zondag, 29 december 2019 om 22:44

 In de periode Kerst Nieuwjaar is het vooral in België altijd druk voor de crossers. Ook onze renners hebben op een aantal plaatsen acte de présence gegeven en mooie ereplaatsen behaald.
Op zondag 29 december is Remon Delnoije afgereisd naar Vorden voor de Kasteelcross, hij werd er mooi 11e tussen de elite en beloften.

Zaterdag was er de avondcross georganiseerd door onze zustervereniging De Bergklimmers op het Tom Dumoulin Bike Park ook daar hoefden we ons als club niet te schamen voor de prestaties die onze renners er neer hebben gezet.
Allereerst bij de nieuwelingen junioren cyclo cross stonden 2 van onze renners op het podium te weten Jesper Schins als 2e en Vaos Senden als 3e. Verder waren er nog 2 man goed voor een top 10 klassering Bram Beenkens 7e en Romano Haan 9 net buiten de top 10 eindigde Jort Lahaije op de 13e plek op een mooi, technisch maar zwaar parcours met veel hoogtemeters en technische bochten.
Bij de categorie jeugd 3 wist Jip Franken naar de 12e plek te rijden ondanks dat hij direct na de start werd opgehouden door een valpartij, Jasper Simons reed naar een verdienstelijke 16e plek.
Bij de elite, beloften en amateur categorie wist onze kersverse Nederlandse kampioen Luuk van Helden nu een keer geen top plek te rijden, hij werd 11e.
Twee van onze nieuwelingen en junioren reden mee bij de MTB groep Jochem Widdershoven haalde het podium hij werd 2e en Job Hesselink eindigde als 8e.

Onze nestor Albert van der Leeuw reed 2e Kerstdag in Ham daar werd hij 10e en zaterdag 28 december reed hij een B cross in Kerniel daar wist hij bij de categorie D naar de 10 plek te rijden.

Ttekst Albert van der Leeuw, foto's van Diane Loos en Rody Simons

 

 


Nieuwsoverzicht