Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurRD4Albert Heijn XL BrusselsepoortEnervitLuna RossaCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Robert Matthews 9e (!) op Australisch kampioenschap

dinsdag, 14 januari 2020 om 17:13

 Waar wij in Nederland nog allemaal in de voorbereidingsfase zitten op het nieuwe seizoen, zijn ze Down Under volop aan het koersen. Onze nieuwe aanwinst bij de junioren, Robert Matthews, heeft afgelopen zaterdag aan het Australisch kampioenschap op de weg deelgenomen en is zeer verdienstelijk als 9e geëindigd. De heren junioren moesten een parcours van 104,4 km afleggen, oftewel 9 keer een omloop van 11,6 km waarin telkens een zware klim opgenomen was. Niet alleen deze klim maar ook de verzengende hitte maakte het een ware uitputtingsslag waarbij slechts 39 renners de finish wisten te bereiken. Robbert zat lange tijd bij de eerste groep en moest slechts helemaal op het einde een groepje van 8 laten rijden, waarna hij zelf de sprint van een groepje van 4 wist te winnen, en zodoende als 9e over de streep kwam op 34 seconden achterstand van de uiteindelijke winnaar Declan Trezise. Een uitstekende prestatie en dat beloofd veel voor zijn Europese wegprogramma wat hij bij TWC Maaslandster zal afwerken.

Daarnaast heeft hij afgelopen woensdag ook deelgenomen aan het nationaal kampioenschap tijdrijden, hier is hij ook op een verdienstelijke 16e plaats geëindigd! Aangezien hij een zeer ranke klimmer is, is dit een hele mooie uitslag.

Helaas heeft hij nog niet in onze mooie clubkleding kunnen racen wegens leveringsproblemen, vanaf volgend weekend zal hij hopelijk te bewonderen zijn in het shirt van TWC Maaslandster.

Wij wensen Robbert heel veel succes met de aankomende wedstrijden.

 

 


Nieuwsoverzicht