Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurRD4Albert Heijn XL BrusselsepoortEnervitLuna RossaCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Eerste online-training voor nieuwelingen- en juniorengroep

zaterdag, 4 april 2020 om 14:44

 Gezien de huidige omstandigheden omtrent het Corona-virus, moeten wij ons als wielrenners ook sterk aanpassen. Idealiter traint iedereen vanaf nu binnen en wanneer je dan toch de fiets pakt voor een rondje buiten de deur, wordt er sterk aangeraden om dit alleen te doen. Aangezien het trainen op een Tacx (zonder Zwift) al snel kan gaan vervelen, kwam het begeleidingsteam met het idee om dan maar samen met iedereen deze uitdaging aan te gaan. Oftewel, een aantal van onze renners hebben meegedaan aan de online-training welke gegeven werd door de trainer, Boy Sanders.

Na een korte update van elke renner werd er rond half 8 gestart met de training. Boy had een protocol samengesteld waarbij de renners continue een hoge en lage trapfrequentie afwisselden in combinatie met enkele rustmomenten. Gedurende deze rustmomenten werd even de wielerkennis van de heren getest, wat blijkt, hun kennis moet nog even flink bij geschroefd worden voor de aankomende sportquiz (!).

Voor de renners was het fijn om een keer samen te tacxen in plaats van alleen, daarom gaan wij deze training nu elke week aanbieden. Ten tijde van deze crisis is het erg belangrijk om ons aan de richtlijnen van het RIVM te houden maar tegelijkertijd wel de conditie op pijl te houden, deze online-training is daarvoor uitermate geschikt.

 

 


Nieuwsoverzicht