Parkhotel ValkenburgViro
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurRD4Albert Heijn XL BrusselsepoortEnervitLuna RossaCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Verslag trainingskamp Vielsalm (BE) – Junioren en Nieuwelingen

maandag, 27 juli 2020 om 12:05

Afgelopen weekend zaten de nieuwelingen en junioren van TWC Maaslandster in het Belgische Vielsalm voor een trainingskamp. Hieronder volgt een verslag van dit zeer geslaagde weekend, waarbij een woord van dank uitgaat naar de sponsoren van de club en Guido Darding, Lars Wijnands, Boy Sanders en Stan Bertram voor de organisatie.

Op vrijdag kwamen de renners rond 4 uur aan bij het huisje, nadat iedereen een geschikt plekje had gevonden werd al snel alles in gereedheid gebracht voor een eerste training door de heuvels. Belofterenner Lars Wijnands had vooraf een aantal mooie routes uitgezet en op vrijdag mochten de renners een route van circa 75km afleggen. De renners hadden er zichtbaar zin in en het tempo werd langzaam opgevoerd, dit tot spijt van teammanager Stan Bertram, zijn rit zat er dan ook al na 25km op. Na o.a. het beklimmen van de Côte de Wanne en Côte de Rosier kwamen de renners moe maar ook zeker voldaan terug bij de accommodatie. Hier konden de renners genieten van een heerlijke pasta, welke door de familie Darding ter beschikking was gesteld, waarvoor dank. Na een potje pingpong en FIFA, gingen de renners op tijd naar bed aangezien ze wisten dat er nog de nodige kilometers afgelegd moesten worden.

De zaterdag stond in het teken van een lange duurtraining met daarin een aantal mooie beklimmingen zoals de bekende Côte de la Redoute, de Stockeu en om het af te leren, de Côte de Wanne. Er werd om 10 uur, onder leiding van wegkapitein Lars Wijnands vertrokken voor deze lange dag in het zadel. Na circa 60km doemde de Redoute op, onder luid applaus van de lokale scouting, mochten de renners hun eigen tempo zoeken op deze zware klim. Vanuit de ploegleiderswagen was het prachtig om te zien hoe de renners alles gaven tot aan de top, chapeau! Wat de renners, alsook de begeleiding in de wagen niet wist was dat er enkele kilometers later een ongekend steil geitenpad op de route lag. De renners hingen zowat naast de fiets en een enkeling belandde zelfs in de berm, deze beklimming zullen ze zeker niet snel vergeten… Uiteindelijk hadden de renners na afloop van de training 120km en 2.200 hoogtemeters in de benen. In de avonduren werden de renners een voor een uitgenodigd bij Boy en Stan voor een persoonlijk gesprek, dit om te kijken waar de renners op dit moment staan en waar TWC Maaslandster als club nog iets extra’s kan toevoegen.
Later op die avond vertelde wij de renners ook dat er de dag erna een tijdrit zou gaan plaatsvinden op de Côte de Rosier. Met de gedachte dat ze zich op deze klim van 4km helemaal stuk mochten gaan rijden, gingen ze dan ook niet veel later naar bed.

Toen we op zondagochtend aan de ontbijttafel zaten, zag het erbuiten niet al te florissant uit. Echter, toen de mannen eenmaal op de fiets zaten, kwam de zon langzaam door. Er werd vertrokken voor een rit van circa 80km waarin de renners twee keer de Rosier moesten beklimmen. Eenmaal mochten de renners een verkenningsrondje maken en de tweede keer was het voor de “eggie”. De KOM van 8:20 werd helaas net niet uit de boeken gereden maar de tijden die onze renners hier hebben neergezet, lieten zien dat de mannen klaar zijn voor een eventueel laatste gedeelte van het seizoen. Nadat de renners bij terugkomst mochten genieten van een vers stukje rijstevlaai, was het tijd om weer alles op te ruimen en het kamp af te sluiten.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd trainingskamp en hopen hiermee de basis gelegd te hebben voor de rest van het seizoen, tot snel bij de koers!

 

 


Nieuwsoverzicht