Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurRD4Albert Heijn XL BrusselsepoortEnervitLuna RossaCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur

Nieuws

Cross-seizoen volop aan de gang.

maandag, 5 oktober 2020 om 08:37

Ondanks alle Coronamaatregelen wordt er toch nog deelgenomen aan crosswedstrijden, Albert van der Leeuw stuurde het volgende verslag;

Zondag 4 oktober zijn 3 van onze crossers afgereisd naar Kasterlee om daar te strijden. Bij de eerste jaars junioren stonden 63 jonge honden aan het vertrek die allemaal graag als eerst door de eerste bocht wilden rijden. Ons lid Jesper Schins had de pech dat hij weer van achteren moest vertrekken. Op een parcours waarin een stukje bos lag maar ook veel weiland dat door de vele regen afgelopen etmaal zeer drassig, dus zeer zwaar was geworden. Na een ronde kwam hij rond plek 40 door, ronde voor ronde kon hij een beetje naar voren opschuiven waarna hij tenslotte als 31 e kon eindigen. Terugkijkend heeft hij een goede wedstrijd gereden.
Bij de beloften stond Rémon Delnoije aan het vertrek ook hij werd bijna als laatste van 60 renners opgeroepen bij de start. Tijdens de eerste rondes wist hij langzaam naar voren te rijden en zelfs tot rond plek 20 te komen, maar vorige week moest hij door ziekte nog verstek laten gaan voor de laatste klassieker. Het loodzware parcours en het niet kunnen rijden vorige week brak hem aan het einde op hij kon zijn hoge aanvangstempo niet blijven volhouden en werd uiteindelijk 34e. Hij kan tevreden terugkijken op zijn wedstrijd.
Bij de Masters C (55+) en D (65+) stond Albert van der Leeuw aan het vertrek, hij werd bij de beide categorieën samen 18e en bij de categorie D uiteindelijk 3e.

Over 2 weken op zaterdag 17 oktober is er de eerste KNWU cross in Nederland en wel in onze eigen provincie in Mechelen, ook daar zullen een groot aantal van onze renners starten
Daags er na start de Limburgse wintercompetitie om de Webu Cup in Baarlo.

Iedere dinsdagavond om 19.00 uur staat een grote groep renners gereed om deel te nemen aan de crosstraining in de omgeving van onze BMX baan, daar is een verlicht parcours van ca 1,5 km.