Parkhotel ValkenburgViroTeam Jumbo-Visma Academy
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurRD4Albert Heijn XL BrusselsepoortEnervitLuna RossaCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Clinic in samenwerking met Heerlen beweegt

woensdag, 19 mei 2021 om 21:53

Op Verzoek van de organisatie Heerlen Beweegt hebben we als TWC Maaslandster Zuid Limburg een clinic voor schoolkinderen gegeven in de wijk Heerlerbaan.
Op woensdag 19 mei waren er vanaf 13.30 uur tot 16.30 u drie verschillende leeftijdsgroepen tussen 4 en 12 jaar actief op een veldje in de wijk.
Onze trainer en ploegleider John en Albert hadden een uitdagend parcours uitgezet. Daarnaast hadden ze van Limburg Cycling een paar uitdagende ramps (kunstmatige verhogingen die zorgen voor een spannend effect) geleend en voor alle deelnemende kinderen een helm geregeld.
Als eerste werd er natuurlijk gestart met veiligheid. Alle kinderen kregen een helm op, terwijl we ook keken of deze ook goed bevestigd was zodat er niks kon gebeuren. Safety Firtst.
Vervolgens zijn er allerlei vaardigheidsoefeningen gedaan door de kinderen met hun eigen fiets.
Nadat de vaardigheden geoefend waren konden we verder gaan met het rijden op een uitdagend rondje. Met als klap op de vuurpijl over de ramps rijden.
Van iedere groepen werd er afgesloten met een groepsfoto. De reacties van de kinderen waren positief , ze vonden het leuk en waren weer vaardiger geworden met hun fiets. Was voor herhaling vatbaar zeiden ze. Voor ons als vereniging een mooie activiteit om kinderen aan het bewegen te krijgen en hun iets te kunnen vertellen over onze jeugdafdeling en trainingen.

tekst en foto's Albert van der Leeuw

 

 


Nieuwsoverzicht