Parkhotel ValkenburgViroTeam Jumbo-Visma Academy
Megaland LandgraafRabobank Centraal Zuid-LimburgBDOBistro Le SoigneurRD4Albert Heijn XL BrusselsepoortEnervitLuna RossaCrijns Bouwmaterialen BVBioracerD&D Verhuur
Alle sponsoren

Nieuws

Teambuildingsactiviteit nieuwelingen en junioren

dinsdag, 13 juli 2021 om 22:06

Onlangs hebben de nieuwelingen en junioren van TWC Maaslandster een teambuildingsactiviteit gehad op het Sportpark Strijthagen te Landgraaf. Er werd om half 11 begonnen, maar iets na 10 stonden de eerste renners al klaar om te beginnen! De eerste opdracht van de dag was het “mijnenveld”, een opdracht waarbij je jouw teamgenoot 100, nee zelfs 110% moet kunnen vertrouwen. Iets wat natuurlijk in het wielrennen erg belangrijk is, je moet ten alle tijden jouw ploeggenoot kunnen vertrouwen, zeker op momenten dat het spannend wordt in het peloton. Al snel bleek dat de sommige renners net iets beter zijn dan anderen in het aannemen en uitdelen van commando’s… wat uiteraard enige hilariteit opleverde. Na deze eerste energizer was het tijd om wielerpasfoto’s te maken, elke renner werd mooi op de foto gezet door Maurice Honderdors, waarvoor dank!

Na een krachtige en gezonde lunch was het tijd voor een hele mooie verrassing. Oud-teammanager van het team en tevens groot wielerfanaat, Sven Jacobs, kwam langs om onze renners helemaal in het nieuw te steken. Zo kregen ze allemaal een polo, trainingsbroek en uiteraard een trainingsvest, hiermee stralen wij als club een bepaalde mate van professionaliteit uit en het creëert een teamgevoel. Wij zijn Sven dan ook heel erg dankbaar voor deze mooie geste!

Aangezien de lunch net achter de rug was en de oogjes van sommige renners al begonnen dicht te vallen was het hierna tijd voor een volgende oefening op het buitenterrein. Eerst werd de groep werd in tweeën gedeeld, vervolgens kregen de renners een aantal opdrachten mee. Zo moesten ze zich van links naar rechts opstellen aan de hand van diegene die de langste tocht ooit had gemaakt tot de kortste tocht of aan de hand van het aantal sporten wat ze beoefend hebben. Door deze opdracht hebben de renners elkaar nog wat beter leren kennen en hebben wij, als begeleiders, ook weer een beter beeld bij de heren en dame.

Als afsluiting had de ploegleider van het team, Boy, een presentatie voorbereid waarin hij een aantal belangrijke thema’s naar voren liet komen; type wedstrijden, voeding en tactiek. De renners werden uitgedaagd om na te denken over hun eigen voorbereiding op een wedstrijd en ook wat zij hierin wellicht nog kunnen verbeteren. Boy werd hierbij ondersteund door Jaap Kooijman, een voormalig wielerprof die zich recentelijk bij het begeleidingsteam van de nieuwelingen en junioren heeft gevoegd. Op het einde werden nog een aantal wedstrijdsituaties besproken, dit zal zeker van pas gaan komen in de komende wedstrijden.

Al met al een superleuke dag en nu op naar de komende wedstrijden!

 

 


Nieuwsoverzicht