Parkhotel ValkenburgViro
Luna RossaAlbert Heijn XL BrusselsepoortBioracerD&D VerhuurTeam Jumbo-Visma AcademyBorn SportGroenLeven B.V.ABLOCQ-RoofClips Cycling Mallorca
Alle sponsoren

Nieuws

Ardennen Challenge

donderdag, 21 april 2022 om 23:05

Vandaag, 20 April, start een deel van de elite/belofte renners van het Combinatie Team Maaslandster/Bergklimmers in de eerste etappe van de Arden Challenge. Deze hoog aangeschreven etappe wedstrijd door de Belgische en deels Luxemburgse Ardennen start vandaag in Érezée met een etappe van 138 km en 2040 hoogtemeters en eindigt Zondag in Rouvroy. Het team voor 2022 is een combinatie van renners van de Bergklimmers en Maaslandster waarin ervaren elite renners zoals Jesse Raas en Sam Errens zijn opgenomen en ook eerste jaars belofte renners zoals Daan Honderdors, Romano Haan en Sven Pollaert. Als ervaren gastrenner verwelkomen we Lars Quaedvlieg. De omkadering van deze ploeg is in handen van John Ramakers, Laurent Didderen en Pieter Moust.

U kunt de wedstrijd volgen via https://www.facebook.com/Ardenchallenge/?fref=ts Verder streven we er naar om hier dagelijks wat nieuws over het verloop van deze wedstrijd voor onze renners te melden.

Verslag eerste Etappe:

De eerste prijs is binnen vandaag!

Laten we eerlijk zijn, dat ging over de loting van de ploegleidersauto's. John en Laurent konden vanaf auto 1 de eerste rit van de Arden Challenge aanschouwen. Jesse en Lars sprongen geregeld mee met een aantal vluchtpogingen, maar konden niet voorkomen dat een groep van 12 renners weg reed uit het peloton, zonder iemand van ons erbij. In het peloton sprintte Lars, vechtend tegen opkomende krampen en een pijnlijk gebrek aan sprintvezels naar een 37e plek als onze hoogste finisher op 22 seconde van de etappewinnaar Martin Tjøtta. Ook Sven en Jesse deden de rit uit, al kwam Jesse helaas 2 km voor de finish, goed gepositioneerd in het peloton, ten val nadat hij in het gedrang in de berm terecht kwam. Jesse wil hier graag bij zeggen dat de val niet aan hem lag maar aan het vervelende opkantje. Aldus Jesse.

Hoe dan ook, morgen weer een nieuwe kans in de koninginnenrit in Wiltz, Luxembourg. We verruilen voor een dag de met gaten geteisterde 'route degradées' van Wallonië voor de strakke wegen van Luxembourg, waarin de renners 4 maal de 'Petit Alpe d'Huez' op het menu hebben staan!

Verslag tweede etappe:

Met de ‘Petit Alpe d’Huez’ op het programma had de etappe van vandaag potentieel om mythische proporties aan te nemen. En niks was minder waar: al op de eerste beklimming van de dag werd het gas opgeschroefd en werd het een ware overlevingstocht.

Daan en Sam hebben een mooie strijd geleverd, maar moesten helaas hun meerdere bekennen in de beklimmingen en wind van het Groothertogdom Luxemburg. Sven vlamde helaas te ver achterin het peloton de Petit Alpe d’Huez op, waardoor ook hij samen met Romano de rol moest lossen tegen het einde van de koers.

Jesse (die na zijn tuimeling van gisteren en een slapeloze nacht overleefde op dubieuze cocktail van Born cafeïnegelletjes, paracetamol en kinesiotape) en Lars waren bij het ingaan van de laatste ronde nog voorin het peloton te vinden. Met deze positie had Lars geen vrede. Hij besloot dan ook zijn vleugels te ontbinden en reed zodoende weg met onder anderen de gele trui.

Deze ontsnapping liep bijna zo soepel als een door Laurent gesmeerde ketting, en hield derhalve ook stand. Ondanks goed pokerwerk om podium te rijden reed de klassementsleider onze klepper en hun metgezel finaal uit het wiel. Vervolgens ontbrak het Lars ook aan sprintvezels, waardoor hij genoegen moest nemen met een formidabele 4e plek. Een prachtige klassering voor de renner ‘die na z’n coronabesmetting geen scherpe randjes meer had’. Jesse reed in het resterende pelotonnetje naar een 46e plek, wat gezien zijn kreupele toestand ook best okay was.

Net als gisteren is ook vandaag ruimte voor een inbreng van een van onze renners: de uitstekende verstandhouding tussen de gelegenheidskopman en de kreupele renner heeft vandaag namelijk een haarscheurtje opgelopen. De laatstgenoemde kreeg het namelijk voor elkaar de gelegenheidskopman vijftig meter voor de bidon waar beide renners hard naar snakte voorbij te sprinten en hem zodoende zijn bidon door te neus te boren. Hier was hij niet van gediend (en terecht, al is hier uiteraard ook een verhaal vanuit een ander perspectief, maar gezien de reeds redelijk uitgebreide beschrijving van dit voorval is hier geen plek meer voor wederhoor). Ondanks dat hij hier niet van gediend was, werd hij wel snel bediend toen de kreupele hem de gestolen bidon toebedeelde. Eind goed al goed, jammer van het gebrek aan sprintvezels, op naar Neufchâteau pour la troisième étape

 

 


Nieuwsoverzicht