Parkhotel ValkenburgViro
Luna RossaAlbert Heijn XL BrusselsepoortBioracerD&D VerhuurTeam Jumbo-Visma AcademyBorn SportGroenLeven B.V.ABLOCQ-RoofClips Cycling Mallorca
Alle sponsoren

Nieuws

Ardennen Challenge etappe 3

vrijdag, 22 april 2022 om 17:06

Verslag etappe 3 door Daan Honderdors

Vandaag aan het ontbijt lag de moraal nog altijd hoog. In goede hoop van zege werd er ook zo gereden.

Le départ fictif was een mysterie an sich , daar waar de mannen 10 minuten voor de start erachter kwamen dat deze plaatsvond onderaan een muur van een klim. Met nieuwe PR's als gevolg.

Sven en Daan en Romano startte in het wiel van de trui dragers. De ervaren mannen, Jesse en Lars, stonden verder naar achter. Dit bleek ook de volgorde voor de rest van de wedstrijd. De jonge honden lieten zich van hun beste kant zien en bleven de hele koers in de eerste gelederen van het peloton.

Dit peloton bleek vandaag goedgezind waardoor bijna alle mannen hebben weten uit te rijden. Dit ondanks een kamikazesprint waar Lars na navraag van Jesse rond kilometer 80 ‘zijn leven niet echt wilde riskeren voor het klassement, en zich derhalve focuste op een 40e plek’.

Deze man bleek helderziend toen hij na de finish daadwerkelijk op een 40e plek was geëindigd. Daarachter bolde Jesse, die nog altijd erg veel last ondervond van zijn tuimeling tijdens de eerste etappe, Romano en Sven rustig uit in het peloton. De stijgende lijn bij Sam zette zich ook voort: hij wist de rit net achter het peloton uit te rijden.

Na een voortreffelijk avondmaal, sloten de mannen dus wederom af vol goede moraal.

 

 


Nieuwsoverzicht