Parkhotel ValkenburgViro
Luna RossaAlbert Heijn XL BrusselsepoortBioracerD&D VerhuurTeam Jumbo-Visma AcademyBorn SportGroenLeven B.V.ABLOCQ-RoofClips Cycling Mallorca
Alle sponsoren

Nieuws

Vierde en Vijfde etappe Ardennen Challenge

maandag, 25 april 2022 om 07:49

Verslag etappe 4 door Romano Haan

Vandaag op het programma: geen zware beklimmingen, maar wel wind en weer een berg verse mannen!

Daar het parcours weinig uitdagingen bevat werd er vanaf het begin een strak tempo gereden. Er heerste een nerveuze sfeer in het peloton, het werd dan ook de dag van pech en valpartijen.

Als eerste was Romano aan de beurt. Doordat het peloton met een te hoge snelheid op een bocht afkwam, weken de renners in de binnenbocht uit waardoor de renners in de buitenbocht geen kant op konden. Even de stoep op springen is niet voor iedereen weg gelegd, de renner voor Romano kwam dan ook ten val waar hij vervolgens niet voor kon uitwijken. Ondanks goede strijdlust is het hem helaas niet meer gelukt om bij het peloton aan te sluiten.

Een tijdje later werd Jesse met de grond gelijk gemaakt door een renner van Minerva, deze renner vond het een goed idee om op de 3e rij vanaf de kant een bidon aan te pakken. Tijdens het enorme geslinger van deze renner werd Jesse zijn voorwiel onderuit getikt en kwam hij hard ten val. Hij werd dan ook meegenomen naar het ziekenhuis voor een controle, gelukkig bleek alles relatief oké te zijn.

Sam en Daan hadden moeite met het hoge tempo op de klim, zij moesten het peloton dan ook laten gaan.

Sven en Lars hadden hier minder moeite mee, zij konden redelijk soepel de kilometers aftikken. De laatste kilometers kwam de hectiek in het peloton weer terug en had Sven last van een gevalletje " das pech, spaak weg" , na een sub 45 seconde wiel wissel is hij een stukje achter het peloton over de meet gekomen. Lars wist ongedeerd in het peloton te finishen.

Op naar de laatste etappe, die we zonder Jesse zullen starten.

Verslag etappe 5 door Sven Pollaert

Vandaag was alweer de laatste etappe waarbij de benen bij de meeste toch al aardig vermoeid waren.

De meeste hoogte meters kwamen vooral in het begin van het rondje wat het een lastig parcours maakten.

Gelijk vanaf de start zaten de mannen goed voorin. Maar niet zonder problemen want in het gedrang moest Sam een voetje uitklikken bij het opdraaien van de 2e beklimming maar hij kon zich snel weer herpakken.

Er kwamen gelijk al de eerste kleine verschillen in de groepen maar in de afdaling kon alles weer terugkomen.

In de 2e ronden lag er een stevig tempo op de zogenoemde muur en maakte het kortopvolgende klimmetje het erg zwaar. Lars, Romano en Sven zaten nog goed in het peloton en overlegde met elkaar. Sven ging bij de auto nog wat bidons halen zodat de mannen nog verse bidons in de laatste ronde hadden. Met het terug gooien van de half volle bidon in de auto ging het gerucht dat Sven de bidon niet dicht had gemaakt waardoor de auto goed onder de sportdrank zat

 

 


Nieuwsoverzicht