Parkhotel ValkenburgViro
Luna RossaAlbert Heijn XL BrusselsepoortBioracerD&D VerhuurTeam Jumbo-Visma AcademyBorn SportGroenLeven B.V.ABLOCQ-RoofClips Cycling Mallorca
Alle sponsoren

Nieuws

Persbericht: Zuyd Cycling Team

zaterdag, 1 oktober 2022 om 18:24

Zuyd Cycling Team

Een nieuw wielerteam ziet het levenslicht in Limburg!

Door het samengaan van de wielerverenigingen Wcl Bergklimmers en TWC Maaslandster Zuid-Limburg ontstaat per 1 januari 2023 een nieuw wielerteam, Zuyd Cycling Team.

Een wielerteam dat haar wortels heeft in alle Zuid-Limburgse wielerverenigingen door de jaren heen en hierdoor over een geweldige wielerhistorie kan beschikken. Tevens kan Zuyd Cycling Team nu beschikken over een groot aantal vrijwilligers die bovendien veel wielerexpertise bezitten.

Zuyd Cycling Team staat voor een gedegen wieleropleiding en talentonwikkeling. Voor de renners staan een groot aantal gediplomeerde trainers en ploegleiders klaar om hun dromen waar te maken. Zuyd Cycling Team wil oa een springplank zijn voor ambitieuze renners die profrenner willen worden. Hierbij wordt gekeken naar de individuele kwaliteiten van de renner om op basis daarvan een uitgekiend wedstrijdprogramma aan te bieden.

Daarnaast staat het Zuyd Cycling Team ook open voor renners die sportief lekker bezig willen zijn en zichzelf via de wieleropleiding op een hoger (conditioneel) niveau willen brengen.

Jeugdrenners (van 7 tot 15 jaar), nieuwelingen (15 en 16 jaar), junioren (17 en 18 jaar), beloften (tot 23 jaar) en elite (vanaf 23 jaar) maken deel uit van het Zuyd Cycling Team.

Ook de meer recreatieve ingestelde sporter zoals amateurs, masters en toerders kunnen terecht bij het Zuyd Cycling Team.

Er is ook een afdeling Kunstwielrijden in het Zuyd Cycling Team opgenomen.

Alle genoemde wedstrijdgroepen vanaf de leeftijd van 15 jaar worden met een breed wedstrijdprogramma in zowel het binnen- als buitenland door Zuyd Cycling Team gefaciliteerd. Onder andere de Topcompetitie voor zowel junioren als beloften en elite, de clubcompetitie, de U23 Road Series en een serie etappewedstrijden maken deel van dit wedstrijdprogramma uit.

Zuyd Cycling Team realiseert het breed en (inter)nationaal wedstrijdprogramma door middel van diverse samenwerkingen. Hiervan is het Regio Team Zuid-Nederland – waarvan Zuyd Cycling Team onderdeel van uitmaakt - de belangrijkste. Verder zijn er samenwerkingen met Limburg Cycling, de Limburgse wedstrijdorganisatoren, het District KNWU Limburg en de Belgische partnerverenigingen Sport en Moedig Genk en RB Zelfbouw UCT.

Zuyd Cycling Team heeft een exclusief contract met de Stichting Bikepark Sittard-Geleen afgesloten waardoor het Tom Dumoulin Bike Park haar thuisbasis wordt.

Op het innovatieve Tom Dumoulin Bike Park worden het gehele jaar door de leden 2 keer per week de mogelijkheid geboden om gezamenlijk hun trainingen af te werken. Op de asfaltbanen in de zomer en in de winter in het veld door perfect kunstlicht ondersteund.

De toerders zullen vanaf 2 startlocaties (Tom Doumoulin Bike Park en Landgraaf) hun wekelijkse toertochten fietsen en hierbij op een plezierige wijze aan hun conditie kunnen gaan werken. Zowel dames als heren zijn van harte welkom.

Naar verwachting zal in de loop van 2023 het clubhome gerealiseerd worden, tot dat moment zal Zuyd Cycling Team in samenwerking met de Stichting Bikepark Sittard-Geleen nog van een tijdelijk onderkomen op het Tom Dumoulin Bike Park gebruik maken.

Om al het voorgaande mogelijk te maken beschikt Zuyd Cycling Team over een groot palet trouwe clubsponsoren. In haar fraaie nieuwe tenues zullen de leden, van jong tot oud, van recreatief tot wedstrijdgericht, de clubsponsoren in diverse trainingen en wedstrijden presenteren.

Indien u vragen heeft naar aanleiding van bovenstaande of u wilt zich aanmelden als lid bij Zuyd Cycling Team? Neem contact op met voorzitter van het Zuyd Cycling Team, dhr. Albert van der Leeuw, te bereiken via albert.leeuw@home.nl

Sittard-Geleen, 30 September

Bestuur Zuyd Cycling Team

 

 


Nieuwsoverzicht