BMX

De spectaculaire BMX-sport kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Mede dankzij de Olympische status is de belangstelling sinds 2008 weer groeiende.

De BMX sport wordt beoefend op een BMX-baan met een lengte van ongeveer 400 meter. Vanaf een startheuvel moet men samen met 7 tegenstanders proberen het parcours met zo'n 15 springheuvels zo snel mogelijk af te leggen. Dit gebeurt altijd in de eigen leeftijdscategorie. De fietsen die hiervoor gebruikt worden zijn speciale BMX-Race fietsen.

De sport is niet geheel zonder gevaar, vandaar dat een goede helm, handschoenen, speciale kleding en bescherming noodzakelijk zijn.

TWC Maaslandster Zuid-Limburg heeft sinds 2009 een eigen afdeling BMX. De leden van deze afdeling maken gebruik van de BMX-baan en de faciliteiten van het Sportpark Strijthagen te Landgraaf. De doelstelling van onze BMX-tak is om onze leden op een veilige en sportieve manier te laten fietsen en hen te begeleiden om de sport, desgewenst, op wedstrijd niveau uit te oefenen.

Wedstrijden
Wij kennen binnen onze vereniging een groep recreanten en een groep wedstrijdrijders die, naast het trainen, actief deelnemen in diverse regionale, landelijke en Europese competities. Wij zijn dan ook enorm trots dat enkele leden van onze vereniging mogen deelnemen aan de EK en aan de WK. Regionale wedstrijden worden gereden in KNWU Regio Zuid en behelst de provincies Limburg, Brabant en het zuidelijke deel van Gelderland.

Trainingen
TWC Maaslandster Zuid-Limburg beschikt over gediplomeerde BMX trainers die op dinsdag- en donderdagavond tussen 18:30 uur en 20:00 uur de training verzorgen.  Houd deze site goed in de gaten voor eventuele gewijzigde en / of extra openingstijden.

Kennismaken
Heeft u interesse en wilt u meer weten over onze mooie sport, dan bent u van harte welkom op de dinsdag- en/of donderdagtraining. Onze ervaren trainers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wilt u een keer meetrainen, dan kan dat kosteloos! Stuur even een e-mail naar Xandra Bakker en vermeld uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en laat even weten wanneer u wilt komen. Wij zullen er dan voor zorgen dat er een passende fiets klaarstaat en dat u mee kunt doen aan de training.

Kosten BMX-Sport
Zoals bij elke vereniging betaalt u contributie bij TWC Maaslandster Zuid-Limburg. De tarieven staan vermeld op de contactpagina van deze website. Alle BMX-leden dienen een verplicht kledingpakket en natuurlijk een helm aan te schaffen. De prijzen van de kleding staan ook vermeld op de contactpagina van deze website. De kosten van een nieuwe, goedgekeurde BMX- Race fiets bedragen ongeveer € 450,-. Onze trainers en bestuursleden kunnen goed advies geven betreffende de aankoop van een geschikte fiets (maat, merk, waar te koop etc.).

Overige activiteiten
Omdat BMX een familiesport is, hechten wij veel waarde aan een goed contact met de ouders van onze jeugdleden. Zo willen wij hun betrokkenheid bij de sport van zoon of dochter bevorderen. Regelmatig worden er diverse activiteiten georganiseerd waarbij bijvoorbeeld ook broertjes, zusjes, opa's en oma's van harte welkom zijn.

Op de externe BMX-website en op onze Facebook pagina leest u nog meer over onze afdeling BMX!