Toer

Toer

De afdeling Toer van TWC Maaslandster Zuid-Limburg bestaat momenteel uit zo'n 35+ fanatieke fietsrecreanten. In het zomerseizoen worden er op elke zondagochtend mooie, vooraf uitgestippelde, wielertochten voor 2 groepen georganiseerd. Er wordt altijd gestart bij de hoofdingang van het Megaland te Landgraaf en er wordt, afwisselend, gereden door o.a. het Zuid-Limburgse Heuvelland, Duitsland, en de Belgische Voerstreek. Ook doordeweeks spreken onze leden regelmatig met elkaar af om samen te gaan fietsen.

Fietsen in de groep die bij u past
Met ingang van 2022 fietsen onze toerleden verdeeld over 2 snelheidsgroepen. Groep 1 fietst wekelijks met een gemiddelde snelheid van 27-32 km/h. Groep 2 fietst wekelijks met een gemiddelde snelheid van 25-29 km/h. De groepen fietsen een vergelijkbaar parcours (d.w.z. een vlakke of een bergachtige rit) maar met een andere afstand en de groepen starten verschillend tijdstip. De routes voor 2022 zijn terug te vinden in het routeschema (zie onderaan deze pagina). Alle groepen zijn toegankelijk voor dames, heren en jeugd vanaf 15 jaar en hebben een vaste groepsverantwoordelijke. Deze eerstverantwoordelijke stuurt de groep aan en is aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen. Daarnaast is de groep natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor het goede verloop van de rit. Het is dan ook de bedoeling dat zoveel mogelijk deelnemende wielrenners de route in hun navigatiesysteem laden. Tijdens de georganiseerde clubritten en / of (trainings)wedstrijden zijn toerleden verplicht om de clubkleding te dragen. Indien leden niet in de clubkleding trainen is op dat moment de aan het lidmaatschap gekoppelde KNWU verzekering niet van toepassing. In alle groepen is het dragen van een valhelm verplicht zoals ook het naleven van de verkeersregels.

De zondagritten starten op de eerste zondag van maart en eindigen op de laatste zondag van oktober. Het routeschema kent een opbouw in afstand en zwaarte van de ritten lopende het seizoen met weer een afbouw in het najaar. De vertrektijden zijn hierop aangepast en het streven is om altijd rond de klok van 13:00 uur weer terug in Landgraaf te zijn.

Toertochten
Ook tijdens de diverse klassiekers (AGR, Limburgs Mooiste, Parijs-Roubaix, Ronde van Vlaanderen etc.) zijn de leden van TWC Maaslandster Zuid-Limburg Toer doorgaans goed vertegenwoordigd.

Winterperiode
Indien de weersomstandigheden het toelaten, wordt er in het winterseizoen gewoon doorgefietst. De 2 hierboven genoemde groepen rijden dan vaak samen en er wordt, wat betreft snelheid en ritafstand, rekening gehouden met de samenstelling van de groep. Er wordt op toegezien dat alle groepsleden het tempo bijhouden en, indien noodzakelijk wordt het tempo aangepast wanneer één of meerdere renner(s) het tempo niet kunnen bijbenen. Ons motto is 'samen uit, samen thuis'. Regelmatig worden er ook mountainbike / crossritten georganiseerd.

Overige activiteiten
Jaarlijks wordt door leden in Alpen of Dolomieten gefietst. Er stond in 2021 een weekje naar de alpen (Barcolenette) gepland welke door de welbekende pandemie geen doorgang had, mooi doel voor 2022! Met de jaarlijkse oliebollentocht wordt het kalender jaar afgesloten. Verder zijn er jaarlijkse activiteiten die buiten het fietsen om georganiseerd.

Welkom
Lijkt het u leuk om eens een keer met ons mee te fietsen? Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij heten u graag van harte welkom! Deelname van introducees aan onze georganiseerde clubritten geschiedt op eigen risico. Het dragen van een deugdelijke valhelm is tijdens de gehele rit verplicht. Via de Facebookpagina kunt u de club volgen en zo op de hoogte blijven van het allerlaatste (fiets)nieuws!

RITTENSCHEMA 2022
Groep 1 (let op: aangepaste startijden)

Groep 2

Compleet

Hier volgende enkele voorbeelden van de routes

Groep 1

Kasteel Altembroek – Vise

Natuurpark Hoge Venen - Wesertalsperre

Effelder waldsee

Groep 2

Blausteinsee

Wonck Vise

Bruggen